24. januar - 1. februar 2025

Program

Vinterreisen

Vinterreisen gir med sine velkomponerte sanger en unik mulighet til å reflektere over livets opprinnelse, slutt, og ikke minst mening. Gjennom André Bjerkes poetiske gjendiktning kommer vi enda nærmere Schuberts mest kjente sangsyklus.

Duo RIN00791 BLUE SMAL

En reise gjennom dette verket kan tolkes på så mange måter og forblir hver tilhørers egen oppfatning. I en tid hvor trivialitet, effektivitet og «tidsklemma» preger livene våre på en slik måte at prestasjonsangst og psykiske lidelse er et gjennomgangstema hos ungdomsgenerasjonen, ønsker duoen Tvinnerheim og Båtstrand å gi rom for refleksjon og ettertanke rundt disse eksistensielle spørsmålene. Deres Vinterreise gir rom for håpet like fullt som desperasjonen, og den musikalske formidlingen gir grobunn for forståelse og glede over fremtiden.

Winterreise Op. 89 (D911) består av 24 sanger og er basert på tekster av den tyske lyrikeren Wilhelm Müller (1794-1827), som regnes som en av de første tyske poetene. I likhet med Schubert, som også regnes som en av de første romantiske komponistene og som romansesangens far, døde Müller i begynnelsen av 30-årene. Schuberts siste år var preget av mye sykdom og motløshet. Winterreise er et verk som gjenspeiler denne prosessen. Verket er blant de aller mest fremførte sangsyklusene fra det romantiske Liedrepertoaret, noe som nok skyldes de eksistensielle spørsmålene som stilles i tekstene og det dyptgående musikalske utrykket i komposisjonen.

Tenor Erlend Tvinnerheim er utdannet i Zürich, hvor han studerte under den anerkjente Professoren Scot Weir på Zürcher Hochschule der Künste. Etter endt utdanning har Erlend gjestet operahus som Staatsoper Hamburg, Theater St.Gallen, Grand Theâtre de Genève, Theater Basel, Free Opera Company Zürich, Bergen Nasjonale Opera, Artisk Opera, Ho Chi Mihn City Opera og Szeged National Theatre. I musikalsk samarbeid med dyktige akkompagnetører holder han jevnlig konserter med kjente og ukjente verk fra Liedrepertoaret, som ligger hans hjerte nærme.

Pianist Bendik Båtstrand har sin pianistutdannelse fra Griegakademiet i Bergen og fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København. Båtstrand har bred erfaring med akkompagnement av sangere, både innen opera og liedsjangeren. Han har bl.a. jobbet med sangere som Nina Gravrok, Espen Langvik, Erlend Tvinnereim, Thor Inge Falch, Thomas Ruud og Lina Johnson. Ved siden av sin konsertvirksomhet er Båtstrand ansatt ved Hammerfest Kulturskole som pianist og pianolærer.

Billetter

søndag 29. januar

Kl. 14.00

Rødbanken, Festsalen

Kjøp billett

Denne siden benytter seg av informasjonskapsler (cookies). Du kan fortsette å bruke siden som vanlig hvis du godtar dette.
Les mer om bruk av informasjonskapsler i vår personvernerklæring.

Lukk