24. januar - 1. februar 2025

Program

Workshop: AI and the Arts

I samarbeid med Tvibit ønsker vi å invitere deg til en unik opplevelse der vi utforsker påvirkningen kunstig intelligens har på kunst og kultur. Programmet gir deltakere gratisbilletter og backstage-omvisning til Mathilde Caeyers kritikerroste installasjon og danseforestilling «New Religion» på The Edge 28. januar 2022.

Nordlysfestival x Tvibit Vertical

Les mer om forestillingen på Nordlysfestivalens nettside her: https://www.nordlysfestivalen.no/program/new-religion

Deltakerne som er med på omvisningen vil få tilbud om å være med på en workshop med Adam Witsel fra Superficial Machines lørdag 29. januar. Her ønsker Witsel å ta et dypdykk i arbeid med kunst og kunstig intelligens, sammen med medlemmene av Kreativ Teknologi@Tvibit.

- Vi har alltid trodd at ny teknologi legger grunnlaget for fremtidens samfunn, og ungdom er drivkraften bak denne utviklingen. Vi er stolte av å samarbeide med Nordlysfestivalen om en svært viktig sak – om kunst og kunstig intelligens – der vi kan dele kunnskap og mulighetene som finnes nå og hvordan vi best kan jobbe med det, sier Ismet Bachtlar, som er rådgiver på Tvibit.

Seminaret og workshopen vil fokusere på å utforske aktuelle innovasjoner innen teknologi og kunst, og la brukere eksperimentere med fascinerende verktøy som ArtBreeder og AI-baserte verktøy som enkelt kan forsterke og transformere digitale bilder, til å utforske lydlandskap og kunstverktøy i VirtualReality.

Les mer og registrer deg på Tvibits nettsider her!

Om workshop-lederne:

Adam Wittsell er en erfaren 3D-animatør som nå har bevegd seg inn i visuell kunst og interaktive installasjoner, et felt hvor han gjerne jobber sammen med musikere og dansere. Noen eksempler på hans tidligere arbeider:

https://vimeo.com/44822385

https://vimeo.com/32776409

https://vimeo.com/44862300

Han har jobbet innen reklame og ledet flere immersive design labs. Adam har nylig grunnlagt Superficial Machines, en plattform for å oppleve musikk, designe konsepter rundt maskinlæring av musikk og bevegelser, web3-metoder for samarbeid og kreative felleskap, og AR/VR.

Adam Wittsell

Valentin Malmgren studerer til en Bachelor in Fine Arts på Kungliga Kunsthögskolan i Stockholm, Sverige. Hans hovedfokus er digital kunst og skjæringspunktet mellom det digitale og det intime.

Han finner sitt kunstneriske uttrykk i samarbeide, ofte gjennom å jobbe med preformance-kunstnere og lydbilde-artister for å produsere teater-opplevelser som tvinger publikum til å være både deltaker og observatør.

Valentins profesjonelle bakgrunn er som en immersive designer, virtual reality development og digital historiefortelling hos McKinsey & Co. Hans mentor der var Adam Wintsell.

Valentin Malmgren

Billetter

lørdag 29. januar

Kl. 12.30

Tvibit

Klokkeslett 12:30-15:30

Denne siden benytter seg av informasjonskapsler (cookies). Du kan fortsette å bruke siden som vanlig hvis du godtar dette.
Les mer om bruk av informasjonskapsler i vår personvernerklæring.

Lukk