Wild Movements

Øystein Blix, Nordlysfestivalen

Foto: Nordlysfestivalen, Marius Fiskum

Wild Movements
Mandag 29. januar klokken 18.00
Lillescenen, Kulturhuset

Denne konserten byr på et gledelig gjensyn med Øystein Blix, som har gjestet Nordlysfestivalen flere ganger tidligere, sist som utøver og komponist med ”Conditions” for mannskor, trombone, gitar/elektronikk og perkusjon i 2014.

Kjøp billetter her!

Blix har vært utøvende musiker og komponist gjennom 30 år. De siste ti årene har han beveget seg fra komposisjon for jazzensembler og egne konstellasjoner til å skrive mere musikk for forskjellige konstellasjoner innen ny musikk. På denne konserten får vi høre to av disse:

"Six Movements for Strings" blei bestilt av Scene Finnmark og urframført i 2016, og settes nå opp i Tromsø for første gang med originalbesetningen: Stryketrio fra Ensemble Nord.

I tillegg blir det urpremiere på "Light Memories of Summer" bestilt av ensemblet Tre tenorer og en bass – et verk for tre tromboner og tuba.

- Å arbeide med større verker krever mer sammenhengende tid og rom, og jeg finner dette ved å dra på lengre turer i skog og mark, langt borte fra daglige forpliktelser og alminnelige rutiner, sier Blix.

- Det lydbildet jeg opplever der ved å høre på fuglesang, rennende vann, vind og trær i bevegelse er ting som inspirerer meg og gir idéer og utgangspunkt til å komponere musikk.

- Min bakgrunn og erfaring som jazzmusiker gir også en egen tilnærming til dette arbeidet, og bidrar til at jeg får satt et eget preg på mitt arbeide som komponist.

Vi ønsker velkommen til en helt spesiell time musikk.

”Light Memories of Summer” er støttet av Norsk Komponistfond.