24. januar - 1. februar 2025

Aktuelt

Ballad of a Changing World

Sammen med Arctic Frontiers og Tromsø internasjonale filmfestival inviterer vi til Arctic Frontiers Open: Ballad of a Changing World.

BALLAD2

Mandag 9. mai kl. 19.30 - Verdensteatret

Cellist Maja Bugge og pianist Sarah Nicolls har laget en konsertfilm om hvordan vi mennesker tilpasser oss til en verden i endring. Verket beskrives som en collage av hverdagshistorier, forskning og musikk, og hadde sin urpremiere under Festspillene i Nord-Norge i 2021.

Cellist Maja Bugge har vokst opp i Vesterålen og bor for tiden i England. I 2019 mottok hun strålende anmeldelser for bestillingsverket «NORTHERN» til Manchester Jazz festival og blir av The Wire beskrevet som en kunstner med “Imaginative Vitality".

Britiske Sarah Nicolls en internasjonalt anerkjent pianist som bl. a. har gjort urfremføringer med London Sinfonietta, RSF New Music Biennial og Matthew Herbert’s 20 Pianos project. Musikken hennes er jevnlig spilt på BBC radio 3. Sarah har også bygget et unikt "inside-out" piano som gir tilgang til helt nye lyduniverser.


Etter visningen møter vi Maja Bugge og forsker Tone K. Reiertsen i samtale med Helge Markusson.


Arctic Frontiers: Ballad of a Changing world er et samarbeid mellom Nordlysfestivalen, Arctic Frontiers, Tromsø internasjonale filmfestival og FRAM-senteret, og er støttet av Utenriksdepartementet.


Se hele programmet til Arctic Frontiers her.

Denne siden benytter seg av informasjonskapsler (cookies). Du kan fortsette å bruke siden som vanlig hvis du godtar dette.
Les mer om bruk av informasjonskapsler i vår personvernerklæring.

Lukk