24. januar - 1. februar 2025

Bli frivillig

Eaktodáhtolaš 2024
Vær med å skap en av vinterens kulturelle høydepunkt i Nord-Norge!

Nordens Paris 9

Nordlysfestivalen inviterer til programlansering på HT. Foto: Marius Fiskum/Nordlysfestivalen

Frivilligregistreringen for Nordlysfestivalen 2025 er ikke enda åpen - men her kan du lese om hvordan det var i 2024

For å gjennomføre en nidagers lang festival med over 50(!) arrangementer trenger vi hjelp fra dere frivillige!

Vi trenger deg som er laget for å skape hyggelige publikumsopplevelser og du som kan frakte folk og utstyr mellom steder. Vi trenger deg som mener det er viktig at alle får i seg (minst) en kopp kaffe i løpet av dagen, og du som lever for å dokumentere alt som skjer. Vi trenger deg som elsker kultur og deg som har lyst til å prøve noe nytt. Vi trenger dere alle.

Kunne du tenke å bli med på laget og bidra til å skape en av landsdelens mest spektakulære festivaler?

Fyll ut registreringen i linken under!

OBS: Les all informasjon under på denne siden før du fyller ut registreringen.
OBSOBS: Det er viktig at du registrerer deg igjen selv om du har vært frivillig tidligere.

Dette kan du forvente deg som frivillig:

Og selvfølgelig – Å ha det skikkelig gøy!

Dette forventer vi av deg:

Arbeidsoppgaver og ansvarsområder

Som frivillig hos oss kan du ønske deg til flere ulike kategorier.
Vi kan dessverre ikke garantere at alle får ønsket kategori – det er et puslespill som må gå opp, og ikke alle kategorier trenger like mange.
Vi trenger også folk til å hjelpe med forskjellige oppgaver før og etter festival, så gi oss beskjed i skjemaet om du er tilgjengelig.

Som frivillig hos oss kan du ønske deg til flere ulike kategorier.

Vi kan dessverre ikke garantere at alle får ønsket kategori – det er et puslespill som må gå opp, og ikke alle kategorier trenger like mange.

Vi trenger også folk til å hjelpe med forskjellige oppgaver før og etter festival, så gi oss beskjed i skjemaet om du er tilgjengelig.

Arenavert:

Du jobber for at lokalene er ferdigstilt til konsertstart i samarbeid med produksjonsansvarlig fra stab.
Du har ansvar for de andre frivillige på jobb og fordeler arbeidsoppgaver på stedet.
Det inngår også en kort evaluering med frivillige etter konsertslutt.
Arenavert kan du forvente mer ansvar og mer arbeid enn en andre frivillige og noe lengre vakter. Dette vil variere mye for ulike produksjoner og arenaer.

Transport:

Transport av gjester/artister og frakt av gods, i hovedsak til og fra flyplass. Frivilligkoordinator setter opp egen transportliste sammen med transportteamet. Krever førerkort klasse B. Dere bruker Nordlysfestivalens egne kjøretøy.Transporteamet har to ulike kategorier, persontransport og utstyrstransport. Du får mulighet til å velge hvilken i registreringen. Utstyrstransport kan medføre noen tyngre løft. De som er på transport vil i utgangspunktet settes opp på vakter à 8-timer hver og detaljert liste vil komme senere.

Publikumsvert:

Vi trenger deg som kan være et hyggelig ansikt på våre arrangementer. Vi trenger frivillige som kan scanne og selge billetter i forkant av konsertene på festivalen. Nordlysfestivalen og TIFF bruker billettleverandøren TicketCo. TicketCo har et veldig enkelt system for arrangører, og det vil bli en enkel opplæring før man settes ut på post. Du kan også bli bedt om å gjennomføre andre oppgaver i forbindelse med opp- og nedrigg.

Artistguide/artistvert

Vi har mange artister som kommer langveisfra, og vi ønsker at de skal få muligheten til å se litt av Tromsø og området mens de er på besøk. Her trenger vi deg som er godt kjent i byen – enten fordi du har bodd her hele livet, eller fordi du er en skikkelig utforsker. Du kan gjerne litt om historien til byen, kanskje du har en spennende historie på lur? Du vet hvor det kan være fint å spise lunsj og vet hva man MÅ se på en kort visitt i byen med lite tid. Du får mulighet til å forme oppgaven litt selv, og det varierer hva hver artist har tid til - her skal vi selvfølgelig hjelpe litt på veien.

I noen tilfeller kan denne fint, og gjerne, kombineres med å være arenavert.

Velferd og catering:

Uten mat og drikke duger helten ikke – og det samme gjelder for alle som medvirker under festivalen – både på scenen og bak kulissene. Her skal du ha ansvar for at backstage på alle våre venues har den maten og drikken den skal ha.
I år har vi festivalhub i Giisa på Rådstua Teaterhus, og det er her du holder til, og du vil nok få litt trafikk i løpet av dagen.
Du har som jobb å sørge for at frivillige har snacks og drikke tilgjengelig, og gjør klar mat til de som har vakter på mer enn 6 1/2 timer.

Oppgaven kan kreve litt farting rundt omkring i byen, men du vil få hjelp fra Runner. Vaktene vil settes opp som skift på opptil åtte timer.

Runner:

Er du lett på foten og tar oppgaver på strak arm? Da trenger vi deg. Under festival er det vanskelig å si hvor det brenner. Da trenger vi deg som kan hoppe opp og komme deg dit det trengs. Når det ikke brenner holder du til i festivalhubben på Giisa, Rådstua Teaterhus og hjelper til på velferd og catering.
Vaktene dine settes opp som skift på opptil åtte timer.

Rigg:

Det er ikke ofte - men noen ganger må det rigges og flyttes på ting, og dansematter. Har du en kropp som tåler å løfte og flytte litt på ting? Vi trenger deg! Skiftene er gjerne korte og intense, og vil bli satt opp etter behov.


Har du noen spørsmål?
Ta kontakt med vår frivilligkoordinator Mali Ryeng Gove.
E-post: Mali@nordlysfestivalen.no

Du kan også nå oss på våre sosiale medier!

Denne siden benytter seg av informasjonskapsler (cookies). Du kan fortsette å bruke siden som vanlig hvis du godtar dette.
Les mer om bruk av informasjonskapsler i vår personvernerklæring.

Lukk