24. januar - 1. februar 2025

Aktuelt

Endelig blir det Romeo og Julie

Vi tar del i feiringen av Hålogaland Teaters 50-årsjubileum med en konsertforestilling der du får to mesterverk i ett

AF Romeo Julie webside 1920x1080px

Forestillingen, som egentlig skulle vært Nordlysfestivalens åpningsforestilling i januar 2021, er endelig klar for å møte publikum. Både Tromsø og Bodø får besøk av Arktisk Filharmoni og skuespillere fra Hålogaland Teater torsdag 26. og fredag 27. august.

Forestillingen skapes av regissør Jostein Kirkeby-Garstad , HTs dramaturg Morten Kjerstad og Arktisk Filharmonis sjefdirigent Christian Kluxen. Sistnevnte skal også dirigere symfoniorkesteret under framføringen av Prokofjevs musikk, og det kunstneriske teamet håper å kaste et nytt lys på begge verkene.
Den levende og fargerike musikken, som i utgangspunktet ble skrevet for ballettversjonen av Romeo og Julie, passer perfekt til å illustrere Shakespeares drama i denne formen.
Og til å framføre de dramatiserte tablåene møter vi skuespillerne Trude Øines, Espen Mauno, Frederic Molund og Christina Sleipnes fra Hålogaland Teater.

Regissør Jostein Kirkeby-Garstad har arbeidet over hele landet, deriblant på flere av de største og mest prestisjefylte scenene. Han har bakgrunn som både skuespiller og koreograf og har de siste årene også vært direktør ved Dyreparken Teater i Kristiansand. Høsten 2020 hadde han også regien på Arktisk Filharmonis forestilling Opera Noir.
Dramaturg Morten Kjerstad har tidligere jobbet ved Den Nationale Scene i Bergen, har vært sjefdramaturg ved Statsteatret, og er nå tilknyttet HT som dramaturg.
Christian Kluxen er Arktisk Filharmonis sjefdirigent, og leder dermed symfoniorkesteret i de fleste av ensemblets konserter og operaer. Han er også sjefdirigent for symfoniorkesteret i Victoria, Canada, og har dirigert mange av de største orkestrene i verden.

Dette er første gang Nordlysfestivalen, Arktisk Filharmoni og Hålogaland Teater samarbeider om en produksjon i en så stor skala, og vi gleder oss vanvittig mye til å endelig se forestillingen på den store scenen!

OBS: Både forestillingen i Tromsø og Bodø er utsolgt...

Denne siden benytter seg av informasjonskapsler (cookies). Du kan fortsette å bruke siden som vanlig hvis du godtar dette.
Les mer om bruk av informasjonskapsler i vår personvernerklæring.

Lukk