24. januar - 1. februar 2025

Aktuelt

Kunst og musikk for barn

Sammen med Nordnorsk Kunstmuseum arrangerer Nordlysfestivalen maleverksted for barn – med en liten vri.

Skjermbilde 2021 02 02 kl 10 53 26

Mandag, tirsdag og onsdag under Nordlysfestivalen samles barn fra både barnehager og barneskoler på Nordnorsk Kunstmuseum for å oppleve årsutstillingen og for å skape egen kunst.

Med saksofonist Sondre Kleven til stedet får barna i oppgave å male til musikken som spilles.

- Vi utfordrer dem til å lytte til musikken og prøve å høre hvilken lyd et kunstverk kan lage. De fikk også male det de hørte når Sondre spilte, sier Rebekka Brox Liabø ved Nordnorsk Kunstmuseum.

- De var litt i sjokk når de plutselig skjønte at de malte det de følte når de lyttet. Det var veldig spennende å observere.

Musikeren ble utfordret

Sondre Kleven skulle egentlig spilt selv under Nordlysfestivalen, men på grunn av den pågående pandemien ble festivalen digital, og flere konserter måtte avlyses – blant annet konserten Kleven var satt opp på.

Likevel tok han oppdraget på Nordnorsk Kunstmuseum på strak arm, og fikk dermed bidra på verkene til neste generasjons kunstnere.

- Det var utrolig morsomt å spille for små barn som har egne tanker om kunst og musikk. De ser på ting på en helt annen måte enn vi voksne gjør, sier Kleven, som absolutt ble utfordret av den yngre garde som fikk være kunstnere for en dag.

- Det var en del som lurte på hvordan en skummel lyd høres ut, hvordan er en glad lyd, hvordan en grønn lyd høres ut. Det er veldig morsomt.

Denne siden benytter seg av informasjonskapsler (cookies). Du kan fortsette å bruke siden som vanlig hvis du godtar dette.
Les mer om bruk av informasjonskapsler i vår personvernerklæring.

Lukk