24. januar - 1. februar 2025

Aktuelt

Velkommen til den 35. utgaven av Nordlysfestivalen!

Er du klar for ni dager med konserter, teater, dans og folkeliv? Det er vi!

FISK1544 2


Men aller først må vi ta en liten tur tilbake til 1987. Det er sommer og midnattssol, og rundt et bord sitter en gjeng musikkglade mennesker og tenker på januar. Det skjer nemlig ingenting i januar i Tromsø. I januar er jula over, og det er altfor lenge til våren kommer. Noe må skje i januar.

Dermed etablerte de Stiftelsen Nordlysfestivalen, og starter planleggingen av det som skulle bli den aller første Nordlysfestivalen. Den ble arrangert i januar 1988, og siden har festivalen vært en fast begivenhet i Tromsø i månedsskiftet januar/februar. I 2023 arrangeres festivalen for 35. gang, og starten av kalenderåret er i dag kjent som en høytid for kunst og kultur i Tromsø.

De som satt rundt bordet den gangen var Tromsø kommune, Kulturhuset, HATS, Signatur AS, Tromsø Arrangement (Visit Tromsø), Musikkens Venner, Maria Lager Sundgren, Jens Storm-Munch og Morten Alsvik. Dette er Nordlysfestivalens opprinnelige stiftere, og vi sender en stor takk til dere alle sammen, og gratulerer med den 35. utgaven av Nordlysfestivalen!

Nordlysfestivalen har mange gode samarbeidspartnere som gjør festivalen mulig, og alle fortjener en stor takk. Takk for støtte, for gode samtaler og for godt samarbeid. Takk til Samfunnsløftet som gir oss midler til å inkludere, gjennomføre workshops og tilby gratis billetter til barn og unge på utvalgte produksjoner.

En spesiell takk også til Odd Berg Gruppen og Kirkens Bymisjon som gjør det mulig for oss å gi gaver med mening til artistene som opptrer på festivalen. Artistene får i år strikkalester som bymisjonens fantastiske givere har bidratt med. Dermed skal ingen forlate scenen med kalde tær, og gaven støtter det viktige arbeidet Kirkens Bymisjon gjør for byen vår. Det varmer.

Fremdeles er det sånn at lyden av applaus og opplevelsen av trampeklapp kan frembringe en aldri så liten tåre i øyekroken etter lang tid med stillhet. Nå ser vi fram til en festival som gir oss akkurat den følelsen, og som gjennom gode kulturopplevelser tar oss litt nærmere lysere tide og litt nærmere hverandre. Det er dette Nordlysfestivalen handler om også i dag, og noe vi har med oss videre i årene som kommer. Vi er klare. Er du klar?

På vegne av alle oss i Nordlysfestivalen ønsker jeg deg hjertelig velkommen!

Heidi Beate Lekang
Festivalsjef


Denne siden benytter seg av informasjonskapsler (cookies). Du kan fortsette å bruke siden som vanlig hvis du godtar dette.
Les mer om bruk av informasjonskapsler i vår personvernerklæring.

Lukk