24. januar - 1. februar 2025

Program

Å Klore Seg Fast

En danseforestilling om identitet, tilhørighet og viljen til å klore seg fast.

4 O0 A1885

PS: Forestillingen har premiereforestilling under Nordlysfestivalen. Selv om den ikke er å finne hver dag i vår kalender spilles den mange flere ganger på HT. Sjekk deres nettside for mer info om spilletidspunkter.

«Å klore seg fast» er seks måneder med to meter snø. Den er hissige mygg. Den er soldagen, galgenhumor og lukten av bålkaffe. Den er motvind og stillstand. Et blandet regnskap med plusser og minuser. Den er følelsen av tilhørighet - den lille hemmeligheten du bærer med deg på innerlomma. Som man kan ta fram når livet viser en vinterveien.

Om å vokse opp på en liten flekk på kanten av verden, i gokk, uten et dansetilbud. Om å lytte til sitt indre langtidsvarsel.

Å klore seg fast i omgivelsene. Å klore seg fast i livet.

Forestillingen bygger videre på Simone Grøttes tidligere arbeid «Glemt», «Margbein» og «Mannen som stoppa hurtigruta». «Å klore seg fast» utforsker tilstedeværelsen her og nå. I scenerommet møter vi tre dansere, nykomponert musikk av Herman Rundberg og autentiske lydopptak med stemmer fra nord.

«Å klore seg fast» er en samproduksjon mellom Hålogaland Teater og Simone Grøtte.

Om Simone Grøtte

Simone Grøtte er koreograf og danser fra Lakselv. Grøtte har gjort samproduksjoner med store institusjoner som Norrdans i Sverige, Hålogaland Teater, Varangerfestivalen og Festspillene i Nord-Norge. Sistnevnte med den kritikerroste publikumssuksessen GLEMT som de to siste årene har turnert hele landet og blitt vist ved de største scener i Norge. I 2018 ble GLEMT invitert til Canada og Tyskland for å fremføres på verdens største bransjemesser for dans.

Grøttes arbeid bærer sterkt preg av hennes nordnorske og samiske bakgrunn, der dette veves inn et moderne uttrykk både i tematikk, scenografi og musikk.

Krediteringer
Av: Simone Grøtte
Medvirkende: Trine Lise Moe, Ingvild Krogstad, Karianne Andreassen
Koreografi og regi: Simone Grøtte
Scenografi: Mari Lotherington
Komponist: Herman Rundberg
Kostymer: Simone Grøtte, Mari Lotherington
Lysdesign: Torbjørn Thrane Sandnes
Lyddesign: Herman Rundberg
Maskedesign: Ole Elias Høve
Musikere: Arktisk Filharmoni, Herman Rundberg og Kristian Olstad
Varighet: Ca 50 minutter

En stor takk til alle informantene i forestillingen som deler sine tanker og refleksjoner, og takk til Arktisk Filharmoni og familien Grøtte Pedersen.

Forestillingen er finansiert med støtte fra Kulturrådet og SPENN / Scenekunstbruket.

Billetter

torsdag 23. januar

Kl. 18.00

Scene Øst, Hålogaland Teater

Voksen: 195,-
Honnør/Barn/Student: 150,-

Kjøp billett

Denne siden benytter seg av informasjonskapsler (cookies). Du kan fortsette å bruke siden som vanlig hvis du godtar dette.
Les mer om bruk av informasjonskapsler i vår personvernerklæring.

Lukk