24. januar - 1. februar 2025

Program

Beyond Traditions

Velkommen til en dobbel dose vakker kammermusikk med Håvard Enstad ft. Eirik Hoel Sandvik (NO) og Rilian Trio (CA)

Collage

Vi byr på en helaftens klassisk opplevelse hvor publikum blant annet får høre nyskrevne verk av den norske komponisten Håvard Enstad, og verk av Dvořák fremført av canadiske Rilian Trio som i år vant Trondheim internasjonale kammermusikkonkurranse.

Dette er kveldens program:

Håvard Enstad ft. Eirik Hoel Sandvik

Soundscapes / Arctic Version – Håvard Enstad

Intro
Patterns
Visions Fugitive I- IV *
Confinados
Koral
Sonata*
In Memoriam*
Armenia*
Leaving Can Simon
Marcha Funebre*
Eclipse*

*Med Eirik Hoel Sandvik på fløyte

Pause

Rilian Trio

Trio sur des mélodies populaires irlandaises (1925) - Frank Martin (1890-1974)

Piano Trio No. 3 in F minor, Op. 65 (1883) - Antonín Dvořák (1841-1904)

I. Allegro ma non troppo
II. Allegretto grazioso - Meno mosso
III. Poco adagio
IV. Finale. Allegro con brio

Varighet: ca. 2 timer, 10 minutter, inkl. pause.

Mii fállat olles eahkeda klassihkalaš vásáhusa gos geahččit earret eará besset gullat Norgga komponista Håvard Enstad ođđačállon čuojahemiid, ja Dvorak čuojahemiid maid kanadalaš Rilian Trio čuojaha, gii dán jagi vuittii Troandima riikkaidgaskasaš kámmármusihkkafestivála. Bistá sullii 2 d. ja 15 min, oktan bottuin.

Perfil6

Komponist og pianist Håvard Enstad. Foto: Lail Alberch

Om Håvard Enstad ft. Eirik Hoel Sandvik – Soundscapes / Arctic Version

Amerikansk minimalisme krydret med Debussys harmoni: dette er den beste måten å beskrive Håvard Enstads stil på. Stykkene hans er bygget opp av repeterende-variable elementer, og danner bølgende overflater av ustanselig strålende klanger/melodier som inviterer til kontemplasjon og et dypt, men likevel avslappende fokus innover. Enstads bakgrunn fra verdensmusikk/tradisjonsmusikk kommer tydelig fram med armensk melankoli og skjeve taktarter fra østen kombinert med nordisk klang og melodi. I denne konserten har Enstad samarbeidet med fløytist Eirik Hoel Sandvik med å tilrettelegge noe av repertoaret for fløyte, samt at komponisten har spesialskrevet stykker som blir urfremført på konserten. Enstad og Hoel Sandvik har kjent hverandre siden de studerte sammen på Norges Musikkhøgskole, men dette er første gang de opptrer sammen i dette formatet.

2

Fløytist Eirik Hoel Sandvik. Foto: Marius Fiskum

Håvard Enstad er utdannet pianist fra Norges Musikkhøgskole. Etter endt studie bosatte han seg i Barcelona hvor han jobbet som pianist på akademiet for scenekunst (Institut del Teatre) og jobbet i diverse prosjekter både som musiker og komponist. Han har turnert over hele Europa med ulike verdensmusikkprosjekt og de siste årene også med Soundscapes, sitt solo piano prosjekt. I 2021 flyttet han til Wien for å videreutdanne seg som komponist og er fortiden engasjert i diverse prosjekter i Østerrike, Spania og i Norge.

Eirik Hoel Sandvik kommer fra Tromsø og har sin utdannelse fra Norge, Tyskland og Belgia og virker i dag som solist, kammer- og orkestermusiker. Han har fast ansettelse i Midnattskonsertene. Eirik er et kjent navn i fløytemiljøer internasjonalt og har en stor følgerskare på Instagram. Med et stort repertoar og sjangerbredde er han en ettertraktet musiker og lærer.

Rilian Trio Photo Raoul Manuel Schnell copy

Rilian Trio. Foto: Raoul Manuel Schnell

Rilian Trio fra Canada er årets vinnere av Trondheim internasjonale kammermusikkonkurranse. I tillegg til å finne førsteprisen, vant de også publikumsprisen og prisen for beste tolkning og fremføring av årets bestillingsverk. Rilian Trio består av tre av Canadas beste unge musikere. De dannet trioen da alle var studenter ved Glenn Gould School of the Royal Conservatory i Toronto i 2021. Etter å ha gjort seg bemerket i eget hjemland, og vunnet årets konkurranse i Trondheim, er de nå klar for turneer i blant annet Norge og Belgia.

Rilian Trio har hatt cellisten Bryan Epperson som mentor, og gått i lære hos blant andre Regis Pasquier, Steven Isserlis, Christian Tetzlaff, Elisabeth Kufferath, Stefan Mendl and Miguel da Silva.

Cellist David Liam Roberts har vunnet Michael Measures Prize i regi av Canadas Council for the Arts I 2021, samt EMC McLellan Competition i 2022 hvor han fremførte Schumanns konsert for cello sammen med Winnipeg Symphony Orchestra i finalerunden. David spiller på en Ruggeri cello som ble laget til han i 2017 av instrumentmaker Garth Lee i Winnipeg.

Pianist Godwin Friesen er oppvokst i en musiserende og turnerende familie, og har sammen med dem gitt ut tre album. Han vant førsteprisen for pianister på National Music Festival i hjemlandet i 2015, og gikk til topps i GGS Concerto Competition i 2019. I 2022 vant han OSM Competition, hvor han fremførte en pianokonsert sammen med Orchestre Symphonique de Montréal.

Fiolinist Daniel Dastoor har tidligere vunnet Canada Council for the Arts Musical Instrument Bank, Sylva Gelber Music Foundation pris, og Marly Rind stipend fra Calgary Philharmonic. Han har blitt tildelt både første- og andreplass i både GGS Chamber Competition and Fontainebleau Festival’s Prix Ravel. Daniel spiller på en 1700 Taft Stradivari fiolin, utlånt fra Canada Council for the Arts Musical Instrument Bank.

Billetter

fredag 26. januar

Kl. 20.00

Tromsø Domkirke

Kjøp billett

Denne siden benytter seg av informasjonskapsler (cookies). Du kan fortsette å bruke siden som vanlig hvis du godtar dette.
Les mer om bruk av informasjonskapsler i vår personvernerklæring.

Lukk