24. januar - 1. februar 2025

Program

Eberson

Den internasjonalt anerkjente Jon Eberson slår seg sammen med datteren sin Marte, når Eberson gjester Nordlysfestivalen.

Ave6892

I samarbeid med Tromsø Jazzklubb kan Nordlysfestivalen presentere Eberson!

Jons sterke musikalske merittliste som komponist og gitarist strekker seg tilbake til 70-tallet, fra band som ”Moose Loose, ”Blow Out, og bandet til Radka Toneff, via 80-tallets ”Jon Eberson Group”, ”Jazzpunkensemblet” og en rekke grupper i ulike jazzsammenheng. De siste årene har han gitt ut flere album med Hilde Marie Kjersem og Sigurd Hole.

Marte var sentral keyboardspiller i ”Highasakite” i over fem år, og har turnert verden rundt med bandet, i tillegg til å ha spilt på de største festivaler både i inn- og utland. Hun har i tillegg markert seg godt og tydelig i varierte musikalske landskap, gjennom samarbeid med flere av norges store musikalske navn innen både jazz og pop, blant andre Martin Halla, Sjur Miljeteig og Hedvig Mollestad. Marte ga også ut soloalbumet "Mad Boy" i 2016.

To generasjoner Eberson har slått seg sammen om et spennende musikalsk samarbeid. Far og datter Jon og Marte er nå klare med albumet "Empathy" og konsert på Nordlysfestivalen.

Gjennom ”Empathy” vil duoen uttrykke betydningen av at man støtter hverandre i møte med motgang og vanskelige tider. Gjennom ulike låter med melankolsk klangbunn, ispedd aggressive rytme, holder duoen seg i et tekstlig og musikalsk landskap der man gjenkjenner klanger fra både popens og Jazzens verden.

I dette felles-prosjektet er det Jon som i vesentlig grad har laget akkord-rekkene, mens Marte har laget melodier og tekst.

På konserten har far og datter fått Gunhild Ramsay Kristoffersen, Jo Berger Myhre og Axel Skalstad med seg på scenen.

Det er første gang far og datter deler et musikalsk prosjekt på likeverdig basis. Marte har tidligere spilt i Jons ”Jazzfunkensemble”.

Billetter

fredag 25. januar

Kl. 21.00

Verkstedet, Kulturhuset

Voksen: 350,-
Student: 300,-
Aldersgrense: 18 år

Kjøp billett

Denne siden benytter seg av informasjonskapsler (cookies). Du kan fortsette å bruke siden som vanlig hvis du godtar dette.
Les mer om bruk av informasjonskapsler i vår personvernerklæring.

Lukk