24. januar - 1. februar 2025

Program

En dråpe hav

Sinikka Langeland møter Vokal Nord.

VOKAL NORD

Vokal Nord gjester Nordlysfestivalen med en konsert som i sin helhet er viet Sinikka Langelands musikalske univers, kombinert med finsk samtidsmusikk av komponistene Jaakko Mäntyjärvi og Einojuhani Rautavaara. Dette blir et musikalsk møte med den finske og skogfinske kulturen, og til prosjektet har komponist Magnar Åm skrevet flere arrangementer av Langelands stykker.

Vokal Nord har valgt å spesialisere seg på europeisk tidligmusikk i tillegg til samtidsmusikk inspirert av samisk musikktradisjon. De siste årene har de også jobbet mye med kvensk musikk, noe som også har pirret nysgjerrigheten for finsk musikk. Sinikka Langeland er en norsk musiker og komponist. Hennes instrument er det finske nasjonalinstrumentet kantele, men hun er også kjent for runesang og kveding. Hun har sine aner fra Karelen, men bor på Finnskogen og flere av hennes komposisjoner er inspirert av skogfinsk mytologi.

Dirigent Anne Gallon er en finsk musiker med mange talenter; dirigent, sanger, komponist og pedagog. Hun er utdannet ved Sibelius-akademiet med blant annet mastergrad i kordireksjon fra 2022. For tiden jobber og bor hun i Lyon.

Sinikka og Anna

Anna Gallon og Sinikka Langeland. Foto: Vokal Nord

Billetter

fredag 27. januar

Kl. 18.00

Tromsø Domkirke

Kjøp billett

Denne siden benytter seg av informasjonskapsler (cookies). Du kan fortsette å bruke siden som vanlig hvis du godtar dette.
Les mer om bruk av informasjonskapsler i vår personvernerklæring.

Lukk