24. januar - 1. februar 2025

Program

Erika Toth

I 2022 mottok hun Nordlysprisen for sin innsats for musikklivet her nord. Nå er Erika Toth tilbake med et konsertprogram som vil appellere til både hardbarkede klassiskmusikkelskere og til deg som rett og slett bare er glad i musikk.

Erika Toth Foto Øivind Arvola

Fiolinisten Erika Toth er vinden som aldri før og har i løpet av det siste året blitt tildelt både Nordlysprisen og Sparebank 68° Nords kulturpris. Som landsdelsmusiker i Scene Nord har hun de siste 25 årene levert utallige klassiske konserter på skyhøyt nivå til de aller fleste små og store stedene i landsdelen. Samtidig har hun videreført sin internasjonale karriere, og spilt og turnert med flere av Europas beste orkestre og musikere.

Det er få musikere i Norge som kan vise til en tilsvarende merittliste og dedikasjon på både lokalt og internasjonalt nivå.

– fra juryens begrunnelse, Nordlysprisen 2022

Det er nettopp gjennom sin virksomhet i Norge og Europa at Erika har kommet i kontakt med medspillerne hun har håndplukket til denne konserten. Spennet er stort fra Scene Nord-kollega Asbjørn Ruud med rytmisk bakgrunn til pianisten Dénes Várjon, som ved siden av Sir András Schiff er en av Ungarns mest ettertraktede musikere. Og ikke minst Zoltán Tuska og Jan Clemens Carlsen, Erikas partnere i en rekke kammermusikkprosjekter de siste årene.

Før pausen vil ensemblet fremføre en lett blanding av barokk, swing og sigøynerinspirert musikk, mens andre avdeling består av evigvakre klaverkvintett i A-dur op. 81 av Antonín Dvořák.

Konserten er et samarbeid med Scene Nord.

På scenen: Erika Toth (kunstnerisk leder/fiolin), Asbjørn Ruud (gitar), Wojciech Garbowski (fiolin), Zoltán Tuska (bratsj), Jan Clemens Carlsen (cello), Dénes Várjon (klaver).

HOVEDLOGO SN PNG
TFFK logo

Billetter

fredag 03. februar

Kl. 18.00

Lillescenen, Tromsø Kulturhus

Kjøp billett

Denne siden benytter seg av informasjonskapsler (cookies). Du kan fortsette å bruke siden som vanlig hvis du godtar dette.
Les mer om bruk av informasjonskapsler i vår personvernerklæring.

Lukk