24. januar - 1. februar 2025

Program

Flygel eller fesk

Etter gjenåpningen av kulturen i Norge kjenner nok veldig mange på at både rockefoten og lattermusklene er utrent. Dessuten er fun fact-kompetansen tynnslitt etter ørkesløse timer med Teams og Zoom inneklemt på hjemmekontorets ensomme og vindusløse kvadratmeter. Men det er hjelp å få: Nå er Finn Arve Sørbøe, hans eminente orkester og vokalist Kristine Henriksen tilbake med forestillinga Flygel eller Fesk.

Finn Arves Orkester

Høsten 2019 fylte de 10 kulturhus fra Tromsø til Sandnessjøen til randen med sitt elleville nordnorske skråblikk på musikkhistorien. Og det viser seg altså seg at vi i nord har mer å skryte av enn hva vi er klar over.

Finn Arve Sørbøe og hans orkester beveger seg kronologisk fra steinalderen til Sondre Justad, og underveis blir publikum tatt med på en rekke musikkhistoriske krumspring, der Nord-Norge møter verden. Hva skjer når Prokofjev tolkes av Banana Airlines - eller om Bach hadde banket på døra hos Jenny Jenssen i Bjerkvik? Hva har Chopin med Oluf og han Lars å gjøre, og hvor finner man verdens verste musikkorps?

Finn Arve og orkestret har med seg hele repertoaret fra suksessen i 2019, og har i tillegg avlagt besøk i orkestrets rikholdige notearkiv for å vurdere både folkemusikk og andre nye sanger.

Det er litt av et orkester vi møter: Pianisten bor i Alta, men satt bak flygelet på Troldhaugen da NRK markerte Grieg-jubileet. Bassisten har reist verden rundt med den italienske stjernedirigeneten Claudio Abbado mens felespilleren har doktorgrad i fiolin. Blåserne fyker rundt på jazzfestivaler i inn og utland, mens trommisen ble sendt rett på konservatoriet etter oppveksten hos Forsvarets Musikkorps i Harstad.

Medvirkende:
Finn Arve Sørbøe
Kristine Henriksen
Knut Erik Sundquist
Nils Anders Mortensen
Tor Johan Bøen
Fred Glesnes
Anders Eriksson
Martin Lien

Tegnebrett 1

Billetter

Utsolgt!

lørdag 29. januar

Kl. 18.00

Hovedscenen, Kulturhuset

Voksen: 450,-
Student/barn: 250,-

Kjøp billett

Utsolgt!

lørdag 29. januar

Kl. 21.00

Hovedscenen, Kulturhuset

Voksen: 450,-
Student/barn: 250,-

Denne siden benytter seg av informasjonskapsler (cookies). Du kan fortsette å bruke siden som vanlig hvis du godtar dette.
Les mer om bruk av informasjonskapsler i vår personvernerklæring.

Lukk