24. januar - 1. februar 2025

Program

Forsnakk: All We Have Is The Past

I forbindelse med konserten All We Have Is The Past inviterer vi til samtale med Thor Andreassen og Pete Knutsen som var henholdsvis trommis og gitarist/keyboardist i bandet Popol Ace. Jan Gunnar Hoff er samtaleleder og loser oss gjennom dette dypdykket i norsk musikkhistorie.

POPOLACE

I begynnelsen av 1970-årene var norske Popol Ace (tidligere Popol Vuh) på vei til internasjonal berømmelse, og selveste Zappa banket på døren og var interessert. Bandet ble tildelt Norges første Spellemannspris for sitt debutalbum i 1972. De spilte inn plate i Elton Johns studio, og arbeidet med produsent Mike Stone som på den tiden også jobbet med Queen. Bandet besto av Jahn Teigen på vokal, Arne Schulze på gitar, Pete Knutsen på gitar og keyboard, Terje Methi på bass og Thor Andreassen på slagverk. De tre sistnevnte var alle fra Kirkenes. Også den Tromsøbosatte musikeren Pjokken Eide var med på fløyte. Sammen turnerte de hele Skandinavia og store deler av Europa. I 2017 ble bandet innlemmet i Rockheim Hall of Fame.

Hvordan startet det hele? Hvordan ble låtene til? Hva skjedde da Jahn Teigen nesten ble headhuntet av Genesis?

Dette og mye mer skal vi høre få høre om når vi møtes til forsnakk på Bakrommet. Velkommen!

I samarbeid med UiT Musikkonservatoriet

Foto: Grappa

Uit

Billetter

Gratis!

fredag 03. februar

Kl. 17.00

Bakrommet, Amtmandens

Denne siden benytter seg av informasjonskapsler (cookies). Du kan fortsette å bruke siden som vanlig hvis du godtar dette.
Les mer om bruk av informasjonskapsler i vår personvernerklæring.

Lukk