24. januar - 1. februar 2025

Program

I takt med Tromsø - Tromsø orkesterforening 100 år

I 100 år har Tromsø orkesterforening spilt til store og små anledninger i Tromsø by. De spilte på den første radiosendinga fra Tromsø i 1926. De spilte da Kong Haakon vendte tilbake til Tromsø etter andre verdenskrig. De spilte da brua åpnet i 1960, og de er en obligatorisk del av byens 17.mai feiring hvert år. Bli med på feiringen av hundreåringen som har spilt musikk for både deg, dine foreldre, besteforeldre og oldeforeldre, og dine barn!

TOF fra jubileumsboka Fanfare for TOF janitsjaren

Janitsjaren har spilt for konger, dronninger, statsministre, kronprinser og kronprinsesser, fattig og rik, og for folk flest. Mest av alt for folk flest i Tromsø og Nord-Norge – i alle tenkelige anledninger (og noen utenkelige). Orkesterets historie er dermed tett knyttet til Tromsøs historie. Denne konserten er en reise gjennom de siste hundre år med korpsmusikk og byhistorie. Elever fra dramalinja ved Kongsbakken skole geleider oss gjennom årene med historier om blant annet debutkonserten på Verdensteatret, avdukingen av Roald Amundsens minnesmerke i 1937, 17. mai i 1940 hvor det eneste man hører i de tomme gatene er korpset som spiller, da kong Håkon kommer tilbake til byen i 1946 og fredskorpset, da brua åpner, om jentene som ikke fikk spille på lik linje med guttene før på 50 tallet og hvordan korpset har spilt på Åsgård sykehus i jula siden 1964.

Byen har nå fått et virkelig symfoniorkester – det største som har spilt her. Kan foreningen holde frem som den stevner blir det morsomt å være musikkelsker her i byen.

– Bladet Tromsø etter den offisielle debutkonserten på Verdensteatret 7. mars 1924

Historiene blir akkompagnert av jubilanten selv, som byr på musikk fra de siste hundre årene, blant annet Champagnegaloppen og Valdresmarsj.

Dette er konserten for deg som både er glad i korpsmusikk og for deg som er glad i byhistorie, og jubileumskonserten passer for både små og store. Vi gratulerer med jubileet, og gleder oss til hundre nye år med musikk!


Gratis billetter til barn og unge
Vi har gleden av å kunne tilby gratis billetter til barn og skoleelever på denne konserten! Takk til Samfunnløftet som gjør det mulig.

I samarbeid med Kongsbakken videregående skole, dramalinja, og TOF.

Kunstnerisk konsulent: Mali Ryeng Gove

Samfunnsloftet

Foto: Bildet er hentet fra jubileumsboka "Fanfare for TOF-Janitsjaren"

Billetter

onsdag 01. februar

Kl. 19.00

Hovedscenen, Kulturhuset

Kjøp billett

Denne siden benytter seg av informasjonskapsler (cookies). Du kan fortsette å bruke siden som vanlig hvis du godtar dette.
Les mer om bruk av informasjonskapsler i vår personvernerklæring.

Lukk