26. januar - 3. februar 2024

Program

Jaga Jazzist 30-årsjubileum

Jaga Jazzist fyller 30 år, og det skal feires!

Jaga Jazzist2

Fra den spede starten i Tønsberg i 1994, har Jaga gjennom fire tiår vokst seg til å bli en bauta i det nordiske musikalske landskapet. Med røttene godt plantet i jazzen og ensembleformatet har Jaga Jazzist, der 5 av 8 medlemmer har vært med siden starten, hatt en kontinuerlig trang til å utforske hva det kan bety å være en stor gjeng eksepsjonelt dyktige musikere der målet er at ingen utgivelse skal være lik den forrige.

I august 2020 kom de med sin niende utgivelse “Pyramid” på Flying Lotus´plateselskap Brainfeeder, og det fikk stående ovasjoner i både norske og internasjonale medier. «Pyramid», som er deres første egenproduserte album, ble spilt inn på bare to uker på ei hytte i et koronafritt Sverige i 2019 og resultatet er et meditativt opprivende sci-fi elektronisk akustisk post-prog-jazz-rockalbum, og har blitt sammenlignet med både Khruangbin, Giorgio Moroder, Thundercat, Neu! og Fela Kuti. Selv oppgir de at albumet gir honnør til et bredt spekter av storheter som strekker seg fra 80-tallets Out To Lunch og synth-pioneren Ståle Storløkken til nåværende artister som Tame Impala, Todd Terje og Jon Hopkins. Er det jazz? Er det rock? Post-rock kanskje? Hvem vet.

Jaga Jazzist har vært et av norsk musikks mest stilmessig særegne band, og er kjent for et kompromissløst fokus på kvalitet både på album og liveshow.

Kom og bli med på en fantastisk konsertopplevelse av de sjeldne!

På scenen: Marcus Forsgren – Guitars + effects, Even Ormestad – Bass + keyboards, Andreas Mjøs – Vibraphone, guitars, drums + electronics, Line Horntveth – Tuba + percussion, Martin Horntveth – Drums + drum-machines, Lars Horntveth – Tenor sax, bass-clarinet, guitars + keyboards, Øystein Moen – Keyboards, Erik Johannessen - Trombone + percussion

349742839 998288961342593 6017709202163853355 n

I samarbeid med Bodø Jazz Open

Billetter

torsdag 01. februar

Kl. 19.30

DRIV, SNN scene

Kjøp billett

Denne siden benytter seg av informasjonskapsler (cookies). Du kan fortsette å bruke siden som vanlig hvis du godtar dette.
Les mer om bruk av informasjonskapsler i vår personvernerklæring.

Lukk