24. januar - 1. februar 2025

Program

Marthe Valle: Overlys

Marthe Valle har komponert musikk og tekster til bestillingsverket «Overlys» som urfremføres på Nordlysfestivalen.

Marthe Valle OVERLYS

På scenen står Marthe Valle, Jens Kristian Rimau, og den skotske folkemusikkduoen Chris Stout og Catriona McKay.

OVERLYS handler om ensomhet, og hvorfor mange føler seg frakoblet og alene.

Marthe Valle ønsker å bryte ned begrepet med tekst og musikk - for å grave i hvorfor vi gjør så mye for å ikke fremstå som ensomme i all den tid vi ikke vet hva vi skal gjøre med selve følelsen av ensomhet.

OVERLYS er en invitasjon til å møte ensomheten, og å kjenne på alt som skaper fellesskap og det som gjør oss mindre alene.

Ettersnakk
Etter konserten inviterer Marthe til samtale med Marie Midtsund og Hilde Østby.

Marie Midtsund er psykologspesialist og tilnærmer seg yrket fra forskjellige kanter. Hun jobber på egen hånd som formidler, behandler og veileder. I tillegg har hun en fot i det offentlige med forebyggende arbeid for barn og unge i en lite kommune på Nordvestlandet. De siste årene har hun undervist skoler og barnehager med formål å bevisstgjøre de voksne som møter den framvoksende menneskeheten i viktigheten av tilhørighet og trygghet for både læring og utvikling til "gagns menneske". Hun er nå også tilknyttet nettverket til Tilknyntingspsykologene og underviser skolefolk og barnehagefolk for dem. Marie brenner spesielt for de barna som ikke alltid vekker den umiddelbare godfølelsen i læreren og som i størst grad risikerer et liv i utenforskap, slik som de barna som kommer fra utrygge bakgrunner, eller av andre grunner er av det mest urolige og sinte slaget.

0 E4 F60 CE 2816 4 A1 E A958 B18 D5 B33825 A

Marie Midtsund

Hilde Østby er utdannet idéhistoriker, og har i en årrekke jobbet som journalist, kritiker, skribent og forfatter. Hennes sjette bok, Kart over ensomheten (Cappelen Damm) kom ut høsten 2022, og hun har tidligere skrevet boka Kreativitet. Hjernevitenskapen bak ideene og hvorfor dagdrømmerne skal redde verden, begge planlegges for utgivelse på engelsk. Å dykke etter sjøhester ble skrevet sammen med søsteren Ylva Østby, nevropsykolog ved UiO, og er kommet ut på 21 språk, deriblant engelsk, tysk, fransk, mandarin og russisk. Romanen Leksikon om lengsel ble i 2013 kåret til én av årets beste av både Dagbladet og VG.

Hilde Ostby NRK02314 16x9 small

Hilde Østby

Billetter

tirsdag 31. januar

Kl. 19.00

Verdensteatret

Kjøp billett

Denne siden benytter seg av informasjonskapsler (cookies). Du kan fortsette å bruke siden som vanlig hvis du godtar dette.
Les mer om bruk av informasjonskapsler i vår personvernerklæring.

Lukk