24. januar - 1. februar 2025

Program

Musica Ficta

Det blir vakker og tidløs musikk når det spanske vokalensemblet Musica Ficta fremfører Victorias berømte Requiem.

Musica Ficta HR 2

Verket ble skrevet helt på slutten av hans liv før han selv gikk bort. Akkurat som Mozart, som skrev sitt Requiem på dødsleiet. Eller Pergolesi med sitt skjellsettende Stabat Mater som ble skrevet like før han døde. Akkurat som Victorias Requiem er som hans egen dødssang, hans eget utrolige testamente.

Det er en nesten ubeskrivelig skjønnhet som mesterne av 1500-tallets musikk maktet å skape med utgangspunkt i menneskestemmen alene. Sammen med den italienske komponisten Palestrina, som skrev

musikken for det Sixtinske kapellet i Vatikanet, er den spanske komponisten Victoria den aller største mesteren av den berømte vokalmusikken fra denne perioden.

Victoria regnes som Spanias største komponist noensinne og verket Reqiuem er hans absolutte mesterverk.Det ble skrevet for keiserinnen av Østerrikes bortgang i 1603, men det er nesten like mye et dødsverk over komponisten selv. Det oppsummerer et helt liv av kunst, sårhet og skjønnhet. Verket, skrevet for seks stemmer, ble publisert to år senere, og Victoria skal ikke ha maktet å skrive mer musikk før han gikk bort i 1611.

Det spanske Ensemblet Musica Ficta og dets leder Raúl Mallavibarrena har markert seg med særlig rørende fremføringer av dette helt spesielle verket over hele verden, og vi får nå også anledning til å høre det i Tromsø.

Program
Tomás Luis de Vitoria
(1548-1611)
O quam gloriosum Quam pulchri sunt Ave Maria a 4(*) Estote fortes in bello

Giovanni Pierluigi da Palestrina
(1525-1594)
Viri Galilei Sicut lilium a 5

Tomás Luis de Vitoria
Requiem 1605
Lectio: Taedet animam team Introitus
Kyrie
Graduale
Offertorium Sanctus-Benedictus
Agnus Dei
Communio
Motectum: Versa est in luctum Responsorio: Libera me

Alonso Lobo
(1555-1617)
Versa est in luctum

INAEM 02 CAJETIN ROJO

Billetter

mandag 27. januar

Kl. 21.00

Tromsø Domkirke

Voksen: 295,-
Student: 245,-

Kjøp billett

Denne siden benytter seg av informasjonskapsler (cookies). Du kan fortsette å bruke siden som vanlig hvis du godtar dette.
Les mer om bruk av informasjonskapsler i vår personvernerklæring.

Lukk