24. januar - 1. februar 2025

Program

Nordlysfestivalutstillingen 2021: "Mennesket i livet, i koronaens tid"

Nordlysfestivalutstillingen 2021 blir en kunstvandring ute i Tromsøs gater!

Hovedbilde

Ola Cappelen Wik, Anna-Brith Arntsen og kurator Kristin Josefine Solstad.

Kuratert av KsN ved kunstsosiolog Kristin Josefine Solstad.

Årets Nordlysfestivalutstilling er en portrettutstilling i form av en lysløype gjennom Tromsøs gater. I butikkvinduer under nordlyset kan du altså finne kunstneriske høydepunkt.

På grunn av smittetiltak og hensyn til hverandre er Nordlysfestivalutstillingen i år laget som en lysløype gjennom byens gater, i utvalgte butikkvinduer, under stjernehimmelen. Verkene vil bli merket med QR kode, slik at du ved hjelp av mobilen kan få informasjon om de spesifikke verk, samt priser og info om kontakt om du ønsker å bli en heldig eier av et verk. Du kan også kontakte kurator Kristin Josefine Solstad direkte på telefon 99 03 45 12.

Utstillerne i år er Ola Cappelen Wik og Anna-Brith Arntsen fra Tromsø. Sammen kommuniserer disse verkene vi skal få se, det genuine i mennesket, det flyktige og standhaftige, vi kjenner oss igjen gjennom historiene som portrettene formidler.

30. januar klokken 12.00 arrangerer vi en kunstvandring ved Essens (Stortorget), hvor vi til slutt ender opp på selve kunststasjonen vår på Tromsø Havn. Der vil vi finne fire hovedverker av kunstnerne. Ved åpningen vil det bli servert mat og drikke fra Raketten - her er det da viktig at dere melder dere på for å få mat - og for smittesporing. Link til gratisbilletter med servering blir opprettet på et senere tidspunkt.

Ola Cappelen Wik (født 1993 Tromsø) forteller om livet, lyset, bevegelsene, emosjonene og destinasjoner gjennom sitt blikk festet på papir, som om du kan ta og føle på stemningene modellene forteller. Modellene viser styrke og sårbarhet, som vi kanskje alle føler i denne usikre verdenssituasjonen nå. Cappelen Wik har sin utdannelsesbakgrunn fotofagskolen (2016-2018) Trondheim, og det er første gang han stiller ut sine kunstfoto i hjembyen, tross for at han har fotografert i en årrekke.

Anna-Brith Arntsen (født 1964 Tromsø). Olje på lerret er hennes verktøy. Vi kjenner henne fra Nordlysfestivalutstillingen 2020, men denne gang er det portrettene hennes vi skal bli nærmere kjent med. Arntsen er en klassisk maler, som jobber i et impresjonistisk uttrykk. Med sarte penselstrøk trylles frem menneskets styrke og svakheter, litt gjemt inn i melankolsk fargebruk, som gir portrettene en helt egen karakter.

Kunstvandringen starter ved Essens, går videre til Brillehuset Tromsø AS, til Arkivet, til Møysalen, til Friis Jakobsen Ur-og Optik, til Gullsmed Wintervold, til Senab Eikeland As, til Kunstmaleren og ender ved Tromsø Havn.

Utstillingen vil stå til og med 14. februar.

Kunstsentralen nord logo ny 11 nov 2015

Billetter

Gratis!

lørdag 30. januar

Kl. 12.00

Stortorget

Denne siden benytter seg av informasjonskapsler (cookies). Du kan fortsette å bruke siden som vanlig hvis du godtar dette.
Les mer om bruk av informasjonskapsler i vår personvernerklæring.

Lukk