24. januar - 1. februar 2025

Program

Nordlysfestivalutstillingen: "Urban Movement"

Også i år er KunstsentralenNord ansvarlig for Nordlysfestivalutstillingen 2019.

Ny2

KunstsentralenNord, ved Kristin Josefine Solstad, kuraterer i år som i de to foregående årene, Nordlysfestivalutstillingen 2019.

I år rettes fokus på kunstnere som «ser på verden» fra et urbant miljø. Det være seg «natur» eller kultur i bymiljø. Bevegelser i fra det urbane liv i arktis er fellesnevneren for årets utstilling.

Utstillerne bor og virker fra Tromsø. Kunstnerne har ulik formell bakgrunn for sitt kunstnerskap.

Kai Mørk Mortensen (f. 1967) har virket som fotograf og grafiker i en årrekke, og er en autodidakt maler som er tilknyttet Norsk Forening for Uavhengige Kunstnere (NFUK).

Denne foreningen er «søsterorganisasjon» til franske Société des Artistes Indépendants som vår kjære Edvard Munch var tilknyttet til fra 1903.

Agata Magdalena Sulikowska (f. 1982) er utdannet fra Academy of Fine Arts Wladyslaw Strzeminski in Lodz, the Faculty of Visual EducationAcademy (Polen), og ellers gått i lære hos ulike mestre. Sulikowska som er tilknyttet Nordnorske Billedkunstnere (NNBK).

Siste utstiller i år er Elind Rui Lone Blix (f. 1984). Blix avsluttet sin Bachelorgrad ved Tromsø Academy of Contemporary Art våren 2018, og holder nå på med sin master på samme akademi.

Vi stiller ut malerier med og uten moderne teknologi, og med en overraskende vri.

Sett av datoen 25. januar 2019 og kom på Kulturhuset om kvelden.

Utstillingen står fremme til og med 10. februar - for åpningstider: se Kulturhusets åpningstider

Billetter

Gratis!

fredag 25. januar

Kl. 20.30

Galleriet, Kulturhuset

Utstillingen åpner 25. januar og vil være åpen ut festivalperioden

Denne siden benytter seg av informasjonskapsler (cookies). Du kan fortsette å bruke siden som vanlig hvis du godtar dette.
Les mer om bruk av informasjonskapsler i vår personvernerklæring.

Lukk