24. januar - 1. februar 2025

Program

Nordnorsk Jazzensemble: Vippepunktet

Det er en stor begivenhet for jazzen i Nord-Norge når vi nå kan lansere Nordnorsk Jazzensemble! Her samles noen av Nord-Norges fremste musikere innen jazz og improvisert musikk i et stort, profesjonelt ensemble. Premieren skjer med et nyskrevet verk av Jakop Janssønn med tekster av Pål Moddi Knutsen.

Vippepunktet foto Knut Aaserud

Nordnorsk Jazzensemble. Foto: Knut Åserud

Nordnorsk Jazzensemble er en stor og etterlengtet satsing. Med denne nyetableringen får endelig Nord-Norge et stort fast profesjonelt ensemble innenfor jazz og improvisasjonsmusikk i landsdelen.

Premieren skjer i Vadsø, med påfølgende turné til Nordlysfestivalen, Sortland og som åpningskonsert på Bodø Jazz Open.

Nordnorsk Jazzensemble har varierende besetning og skal engasjere ulike musikere og komponister fra prosjekt til prosjekt. Målet er å skape attraktive og nytenkende produksjoner – en slags profesjonell musikalsk lekegrind for landsdelens fremst utøvere og komponister med utgangspunkt i jazzen. Ensemblet skal gi rom for møter mellom ulike tradisjoner og formater. Særpreget fra jazzen skal være til stede, men også med rom for folkemusikk, samisk musikk og andre sjangre og uttrykk.

Ensemblets første produksjon har fått navnet «Vippepunktet». Komponist og kunstnerisk leder for den aller første utgaven av Nordnorsk Jazzensemble er Jakop Hauan Janssønn, som er en av landsdelens mest aktive og kreative musikere og komponister. Tekstforfatter og vokalist er Pål Moddi Knutsen.

Ensemblet er en stor nysatsing i landsdelen og skal være en arena for kunstnerisk utvikling og et løft for hele det profesjonelle rytmiske miljøet i Nord-Norge. Nordnorsk Jazzsenter har det kunstneriske ansvaret for prosjektet, som administreres i nært samarbeid med Musikk i Nordland (MiN), som bidrar med produksjonsressurser og egne musikere.

Ensemblet består på dette prosjektet av følgende musikere: Moddi – vokal, Daniel Herskedal – tuba, Atle Nymo – altsax, Ragnhild Furebotten – fele, Martin Högberg – gitar, Eirik Fjelde – tangenter, Dag Okstad – bass, Jakop Janssønn – trommer/perk og MiNensemblet fra Musikk i Nordland. Torbjørn Thrane Sandnes står for lys/visuals og Thor-Ivar Lund er lydtekniker.

Konserten er i samarbeid med Nordnorsk Jazzsenter og Tromsø Jazzklubb

Nordnorsk jazzensemble svart
TJK Logo

Billetter

Avlyst!

mandag 01. februar

Kl. 21.00

Scene Vest, Hålogaland Teater

Voksen: 450,-
Student: 250,-

Kjøp billett

Denne siden benytter seg av informasjonskapsler (cookies). Du kan fortsette å bruke siden som vanlig hvis du godtar dette.
Les mer om bruk av informasjonskapsler i vår personvernerklæring.

Lukk