24. januar - 1. februar 2025

Program

Nypremiere: XwomXnseX

Det sies at kvinnxrkroppen treffer en seksuell topp i midten av 40-årene. Så hva skjer når tre dansekunstnere og kvinnxr i alderen 48-57 år undersøker både det de har opplevd og det de har blitt fortalt rundt seksualitet?

Bilde 1

KJØP BILLETTER HER

XwomXnseX tar utgangspunkt i en serie soloer, selvstendige og tidvis sammensmeltede, basert på erfaringer - personlige, kollektive og delte. Historiene inkluderer både det å være skeiv, hormonelle endringer, ikke interessert i sex og å oppdage ny seksualitet. Ulike fortellinger om både personlige og sosiale traumer og lyster med utgangspunkt i egen seksualitet.

Alt i verden handler om sex, unntatt sex. Sex handler om makt.

– Oscar Wilde

Utøverne bruker begrepet kvinnxr som er oversatt fra det engelske begrepet womxn for å synliggjøre inkludering av trans- og nonbinære personer i sitt narrativ, og for å unngå nettopp den stereotypiske fremstillingen av kjønn og seksualitet i språket som de undersøker i prosjektet.

Forestillingen er en videreutvikling og nypremiere av produksjonen som ble vist på Vårscenefest i 2023. Senere i 2024 vil det også være mulig å oppleve saunaversjonen.

Av og med: Liv Hanne Haugen, Meagan O'Shea, Anne Katrine Haugen
Margunn Kilde var med i første utgave av prosjektet. Hennes input er en viktig inspirasjon for det videre arbeidet.

Musikk: Nasra Omar Lys: Øystein Heitmann Dramaturgisk veiledning: Melanie Fieldseth Kunstnerisk veileder: Margret Vilhjalmsdottir Kostymeansvarlig: Rune Hennum Nilssen Produksjon: Haugen Produksjoner

Støttet av: Norsk Kulturråd, Fond for Lyd og Bilde, Fond for Utøvende Kunstnere, Fritt Ord, Tromsø Kommune, Davvi-Senter for Scenekunst og Tromsø Kulturskole
Takk til K.J. Holmes for bidrag inn i prosessen.

Foto: Margunn Kilde

XwomXnseX vuolggasadjin leat solot, iehčanas ja duollet dálle ovttastuvvon, vuođđuduvvon vásáhusaide - persovnnalaš, oktasaš ja juogaduvvon. Muitalusaide gullet sihke bonjuvuohta, hormonalaš rievdamat, berošmeahttunvuohta sexii ja ođđa seksuálavuođa fuomášeapmi. Čájálmas lea viidásetovddideapmi ja ođđasit čájeheapmi buvttadeamis mii čájehuvvui Vårscenefestivalenis (giđđalávdefestiválas) 2024.

Billetter

søndag 28. januar

Kl. 19.00

Kulta

Kjøp billett

Denne siden benytter seg av informasjonskapsler (cookies). Du kan fortsette å bruke siden som vanlig hvis du godtar dette.
Les mer om bruk av informasjonskapsler i vår personvernerklæring.

Lukk