24. januar - 1. februar 2025

Program

Tre kvenske kvarter

I samarbeid med Tvibit og Kvenungdommen inviterer Nordlysfestivalen til en samtale om revitalisering av kvensk kultur og identitet.

IMG 0448

Den kvenske kulturen og språket var forsøkt lagt til å sove av fornorskningen. Nå vekkes den igjen til livet og løftes opp på scener for å bli sett og hørt. Kan kunsten bidra til å gi en etterlengtet forståelse av hvem kvenene var og er?

I denne samtalen møter vi musiker Arve Henriksen som gjester festivalen sammen med Nordnorsk Jazzensemble. Konserten Kaipu er basert på kvensk musikk og historie, og beskriver et savn til noe som er mistet og en lengsel til kulturuttrykk som eksisterte en gang, men som ikke fikk mulighet til å bli overført eller utviklet. Vi møter også kunstneren Åsne Kummeneje Mellem som baserer sitt kunstnerskap på den kvenske kulturen som ikke ble overført til henne.

Med i samtalen er også Heidi Johanne Blomli som er medlem av Kvenungdommen og som skriver master om kvensk kunst og identitet.

Samtaleleder er Noora Ollila Sandmo

Arrangementet er gratis, og Tvibit spanderer suppe.
Vi får også en musikalsk smakebit fra Kaipu av Nordnorsk Jazzensemble.

Foto: Åsne Kummeneje Mellem

Mer informasjon om konserten Kaipu finner du her.

Tvibitlogo svart
Fritt ord logo svart liggende
Takk til Fritt ord for støtte til arrangementet

Billetter

Gratis!

tirsdag 30. januar

Kl. 17.00

Tvibit

Denne siden benytter seg av informasjonskapsler (cookies). Du kan fortsette å bruke siden som vanlig hvis du godtar dette.
Les mer om bruk av informasjonskapsler i vår personvernerklæring.

Lukk