24. januar - 1. februar 2025

Program

UngSy

På Nordlysfestivalen kan du oppleve en bredde av nordnorske musikere, fra de yngste talentene til de etablerte profesjonelle. Konsertkonseptet UngSy samler dem alle.

Nordlysfestivalen 2023 Ung Sy foto Knut Aaserud L1270415 redusert str

UngSy samler musikere fra Tromsø kulturskole, musikkonservatoriet og Arktisk Filharmoni, og er en tradisjon vi er veldig stolte av. Dette er en årlig begivenhet vi er veldig stolte av, og som gir unge talenter en unik mulighet til samspill med profesjonelle musikere og fremføre symfonisk musikk i et stort orkester, på en av byens største scener.

UngSy blir dirigert av Berit Cardas. Berit er en etterspurt dirigent, fiolinist og bratsjist. I tillegg til å ha en lang merittliste som kammermusiker, blant annet i Vertavo-Kvartetten, er hun en allsidig pedagog. Hun er spesielt opptatt av å lære barn som er ukjent med klassisk musikk å bli glad i denne musikken.

Bilde Berit Cardas

Dirigent Berit Cardas. Foto: Julia Granberg

Hvert år utfordrer vi kulturskolenes elever til å delta i prøvespill for å være solist med UngSy. Denne gangen er det 14 år gamle Lara Elvevåg fra Tromsø vi får høre i Webers concertino for klarinett. Lara har vært elev ved kulturskolen siden 2020, men har spilt klarinett i over 6 år. Hun deltar i fordypningsprogrammet Unge Musikere ved Musikkonservatoriet. Lara spiller også piano og cello. Hun liker å spille klassisk musikk, spesielt sammen med andre i klarinettrio og strykekvartett, og syns at kammermusikk er veldig gøy og utfordrende.

Lara Elvevåg

I samarbeid med Kulturskolen, Tromsø kommune og Arktisk Filharmoni

Hovedfoto: Knut Åserud

UngSy lea jahkásaš dáhpáhus mainna mii leat hui rápmásat, ja mii addá nuorra taleanttaide erenoamáš vejolašvuođa čuojahit ovttas fidnomusihkkáriiguin ja ovdanbuktit symfonalaš musihka stuora orkeastaris, ovtta dain stuorámus lávddiin gávpogis. Juohke jagi hástalit mii kulturskuvllaid ohppiid searvat geahččalančuojaheapmái beassat leat solistan UngSys. Dán háve lea 14-jahkásaš romsalaš Lara Elvevåg gean beassat gullat Webers concertinos klarineahtain. Dirigeanta lea Berit Cardas.

Arktisk Filharmoni Logo Blue
Png logo gr nn og svart

Billetter

tirsdag 30. januar

Kl. 18.00

Hovedscenen, Kulturhuset

Kjøp billett

Denne siden benytter seg av informasjonskapsler (cookies). Du kan fortsette å bruke siden som vanlig hvis du godtar dette.
Les mer om bruk av informasjonskapsler i vår personvernerklæring.

Lukk