24. januar - 1. februar 2025

Program

Vokal Nord - Ønskekonserten

I år som i fjor avslutter Nordlysfestivalen med en konsert med Vokal Nord.

VN H2014 kor Yngve Olsen Sæbbe

Vokal Nord avslutter også i år Nordlysfestivalen. Denne gangen i Ishavskatedralen Rodrigo Sosa dal Pozzo.

Pozzo er en 30 år gammel italiensk-venezuelansk kontratenor. Han var opprinnelig dirigent i Østerrike før han begynte med sangstudier i Sveits og Sverige. Han har vunnet priser blant annet i Barcelona hvor han vant Tenor Viñas-konkurransen, Renata Tebaldi-konkurransen i San Marino og Innsbruck Cesti-konkurransen for barokkopera.

Han har sunget tolv operaroller, hvorav fire er skrevet spesielt for ham. Hans første rolle var som trollkvinnen i Purcells Dido og Aeneas da han var sytten. På innspillingen ‘Pure Haute-contre’, utgitt i 2017, fremstår han både som solist og som dirigent. Repertoaret hans inkluderer roller for mezzosopran og sopran, franske mot-tenor-deler og italienske roller for høy tenor.

Vokal Nord trenger selvsagt ingen større introduksjon enn at vi enda en gang utnevner dem som et av Norges ledende vokalensembler. De har siden 1997 markert seg både nasjonalt og internasjonalt med base i Tromsø. Vokal Nord har en stor musikalsk bredde, men jobber spesielt med folkemusikk og etnisk musikk fra Nord-Norge og europeisk tidligmusikk (barokk). På konsert med Vokal Nord kan du like gjerne høre joik og overtonesang som klassisk europeisk kormusikk.

Denne gangen er det "ønskekonserten" som står i fokus. Mer om programmet kommer senere... Følg med!

Billetter

søndag 02. februar

Kl. 19.00

Ishavskatedralen

Voksen: 295,-
Student: 245,-

Kjøp billett

Denne siden benytter seg av informasjonskapsler (cookies). Du kan fortsette å bruke siden som vanlig hvis du godtar dette.
Les mer om bruk av informasjonskapsler i vår personvernerklæring.

Lukk