24. januar - 1. februar 2025

Program

Åpningskonsert: Peer Gynt

Vi åpner årets festival med teaterkonsert i samarbeid med Arktisk Filharmoni og Hålogaland Teater. Opplev Ibsens ikoniske Peer Gynt med tonefølge av Griegs scenemusikk, i en helt ny oppsetning for symfoniorkester og tre skuespillere.

Peer Gynt egen 1920x1080

Mens Edvard Griegs to orkestersuiter ble enorme suksesser, spilles scenemusikken hans til Peer Gynt sjelden i sin helhet. Her får den derimot danne rammen for vår fortelling av den udødelige historien om storskryteren Peer.

Hva vil det si å være seg selv? Hvem, eller kanskje hva, er du? Tematikken i Ibsens nasjonalepos er velkjent og alltid like aktuell.

I løpet av den timelange forestillingen møter vi selvfølgelig Peer, Solveig og mor Åse, så vel som Den grønnkledde, Dovregubben, Bøygen og Knappestøperen. Alle rollene spilles her av tre skuespillere og historien utspiller seg i scenerommet rundt og i orkesteret. Vi møter Epen Mauno i rollen som Peer Gynt, mens Kristian Fr. Figenschow og sopran Silvia Moi ikler de andre rollene.

Forestillingen er et samarbeid med Hålogaland Teater og Arktisk Filharmoni.

Dirigent: Christian Kluxen Regissør: Antony Ernst Nordnorsk oversettelse: Ragnar Olsen

Arktisk Filharmoni Logo Blue
Ht

Billetter

Utsolgt!

fredag 27. januar

Kl. 19.00

Hovedscenen, Tromsø Kulturhus

Kjøp billett

Denne siden benytter seg av informasjonskapsler (cookies). Du kan fortsette å bruke siden som vanlig hvis du godtar dette.
Les mer om bruk av informasjonskapsler i vår personvernerklæring.

Lukk