24. januar - 1. februar 2025

Program

Ketil Bjørnstad

Ketil Bjørnstad gjester Nordlysfestivalen med solokonsert og 9 nyskrevne dikt.

Ketil Bjørnstad 2019 C TJ Krebs

I april 2022 ble Ketil Bjørnstad 70 år, og i den forbindelse lansertes en konsertturne hvor Bjørnstad alene ved et piano var hovedingrediensen. I løpet av fjoråret turnerte Bjørnstad over hele landet, til fullsatte saler og strålende anmeldelser. Bjørnstad leter etter nye kilder i møtet mellom melodi, rytme, klang og improvisasjon, og med utgangspunkt i en lang og variert karriere. Dermed blir ingen av disse solokonsertene like. De oppstår i rommet mellom pianist og publikum, mellom piano og sal. Alt ligger med andre ord til rette for en unik opplevelse på ærverdige Verdensteatret.

Selv sier Bjørnstad:
Solo-konsertene har alltid vært grunnlaget for min musikalske karriere. De markerer begynnelsen og slutten. Alene med flygelet oppstår det en særegen og nær kontakt med publikum som påvirker de musikalske valgene underveis. Også instrumentet og akustikken i lokalet er med på å gjøre hver eneste konsert til noe helt spesielt. Hver enkelt konsert vil bli annerledes enn den forrige. Jeg er glad for å kunne starte denne konsertserien , og også kunne lese noen dikt, slik jeg gjorde helt i begynnelsen av min karriere.


I samarbeid med Tromsø Jazzklubb og ILIOS

TJK Logo
Logo ILIOS 2 liten

Billetter

Få billetter!

onsdag 01. februar

Kl. 21.00

Verdensteatret

Kjøp billett

Denne siden benytter seg av informasjonskapsler (cookies). Du kan fortsette å bruke siden som vanlig hvis du godtar dette.
Les mer om bruk av informasjonskapsler i vår personvernerklæring.

Lukk