24. januar - 1. februar 2025

Program

Festivalgudstjeneste

Bli med på festivalgudstjeneste under Nordlysfestivalen.

Domkirka2

Solistene som Gro-Anita Skog (sopran), to sangere fra Domkoret, Michael Heneise (tenor) og Marius Haugland (bass) og gruppe fra Domkoret vil fremføre Schuberts vakkre messe nr. 2 i G- dur for solister, kor og orgel under ledelse av domkantor Hijoo Moon.
Sogneprest i Tromsø domkirke May Line Angell er liturg og predikant.

Franz Schubert var en østerriksk komponist, og var den eneste av de såkalte wienerklassikerne som faktisk var født i Wien. Han var blant de mest betydningsfulle i generasjonen etter Joseph Haydn, Wolfgang Amadeus Mozart og Ludwig van Beethoven. Schubert er godt forankret i klassisismen, men regnes med rette også som en romantisk komponist. Franz Liszt omtalte Schubert som «den mest poetiske komponisten».

Schuberts hadde god sangstemme, og denne ble billetten til videre musikkutdanning. Som 11-åring ble han korgutt ved hoffkapellet i Wien, og sang ved messer og kirkelige anledninger. Messe (missa) i musikalsk forstand er en tonesetting av latinske messetekster.


På festivalgudstjenesten får vi høre Schuberts messe i G-dur istedenfor den norske messen. Messeleddene blir Kyrie, Gloria, Credo, Sanctus, Agnus dei og Benedictus (velsignet) som postludium.

«En gudstjeneste er tid og rom der Gud møter de som tilber ham og de som tilber ham møter Gud – eller at Gud tjener de tilbedende (sacramentum) og de tilbedende tjener ham (sacrificium)».

Alle er hjertelig velkommen!


Schubert på Nordlysfestivalen
I år er det flere anledninger til å få med seg musikk av Schubert på festivalen.

Søndag 29. januar kl. 14.00 kan du oppleve Schuberts Vinterreisen i Festsalen, og 2. februar kl. 21.00 står Schuberts Schwanengesang på programmet på Bakrommet.

Billetter

Gratis!

søndag 29. januar

Kl. 11.00

Tromsø Domkirke

Denne siden benytter seg av informasjonskapsler (cookies). Du kan fortsette å bruke siden som vanlig hvis du godtar dette.
Les mer om bruk av informasjonskapsler i vår personvernerklæring.

Lukk