24. januar - 1. februar 2025

Program

Svartstjerne

Med Anneli Drecker, Kjetil Solberg og band.

Svartstjerne illustrasjon
Billlettsamarbeid 2400x1256

Ta med en venn!
«Ta med en venn» betyr at når du kjøper en billett til denne konserten, vil du få en billett på kjøpet – for at du skal kunne ta med en venn som trenger det. Eller selv trenger å ta med en venn. Ta med en venn er støttet av Samfunnsløftet, og du kan lese mer om kampanjen og de som er med her. NB! Kampanjen har et begrenset antall billetter, så sikre deg dine vennebilletter her: Tromsø KulturHuset - Svartstjerne | Nordlysfestivalen 2023 - Billetter (tix.no)

Albumet Blackstar var Bowies avskjedsgave til publikum, og ble gitt ut bare 2 dager før han døde. En musikalsk vareopptelling, med tekster fulle av metaforer, gåter, poesi og litterære referanser. Albumet er aldri framført live. Nå får publikum mulighet til å oppleve den fantastiske musikken, framført av Anneli Drecker og Kjetil Solberg med et stort nordnorsk band i ryggen. De urbant ramsalte tekstene blir levert både på engelsk, på Bowies egendefinerte lingo og på klingende nordnorsk, gjendiktet av Johan Martin Aarstein.

Stilskaper, låtskriver, tekstforfatter, skuespiller, maler og konseptmaker. Men det som virkelig gjorde David Bowie unik var at det ikke finnes noe publikum som er for stort eller mainstream for hans musikk. Og heller ikke noe nerde-miljø som er for lite. Han når inn til alle, og han dekker minst 3 generasjoner. Albumet Blackstar ble hans siste utgivelse. Et album som av mange anmeldere ble definert som et jazzalbum. For jazzfolk var det et poprock-album, der den amerikanske saksofonisten Donny McCaslin spilte en sentral rolle. Dagen etter Bowies død sa hans venn og produsent Tony Visconti at Bowies død ikke var annerledes enn hans liv. Den var et kunstverk.

Det her eller ingenting, Du veit æ skal bli fri, Just som en blåtrost, Akkurat som mæ

– Lazarus, gjendiktning av Johan Martin Aarstein

Svartstjerne er et samarbeidsprosjekt mellom Nordlysfestivalen, ILIOS, Scene Nord og Musikk i Nordland.

All musikk og original tekst: David Bowie
Musikk «Sue (or in a season of crime): David Bowie, Maria Schneider, Paul Bateman & Bob Bharma (Plastic Soul)

På scenen: Anneli Drecker og Kjetil Solheim (sang), Ingrid Marie Willassen, (fiolin), Agnieszka Orlowska (bratsj), Nikolay Girunyan (cello), Anders Eriksson (trompet), Fred Glesnes (tenorsaks, fløyte), Sondre Kleven (barytonsaks, bassklarinett), Espen Elverum Jakobsen (gitar), Tore Nedgård (keyboard), Åsmund Wilter Eriksson (bass), Ole Morten Indigo Lekang (trommer) Idé og produksjon: Anders Eriksson Gjendiktning: Johan Martin Aarstein Kapellmester: Fred Glesnes Musikkarrangementer: Anders Eriksson og Fred Glesnes Lyd: Arild Johnsen

Takk til David Bowie Estate og en stor takk til Charlotte Hellström, Warner Chappell Music Scandinavia AB.


Foto Anneli Drecker: Jan Alsaker
Foto Kjetil Solberg: Daniel Mikkelsen

TFFK SMALL
HOVEDLOGO SN PNG liten
Logo ILIOS 2 liten
Logo nfk farge liten
Musikk i Nordland skjerm

Billetter

Utsolgt!

lørdag 28. januar

Kl. 19.00

Hovedscenen, Kulturhuset

Kjøp billett

Denne siden benytter seg av informasjonskapsler (cookies). Du kan fortsette å bruke siden som vanlig hvis du godtar dette.
Les mer om bruk av informasjonskapsler i vår personvernerklæring.

Lukk