24. januar - 1. februar 2025

Aktuelt

En festivalopplevelse i julegave?

Nå er hele kjerneprogrammet til Nordlysfestivalen lansert, og her har vi samlet noen tips til deg som vil gi en opplevelse i julegave.

NF24 Jul 1920x1080

Å få en opplevelse i julegave som man kan dele med andre, er stor stas. Ikke tar det opp plass i boden heller.

Hvem skal du kjøpe julegave til?

En gave til familien
Vi har mange opplevelser for barnefamilier på programmet, blant annet tre flotte danseforestillinger; Ad Astra med Tromsø Kulturskole, Klump av og med Raus dansekompani og Where is my Glow-up? som er produsert av DanceLab i Tromsø. Kulturskolen by også på teater- og sirkusforestillingen Cirque Du Solveig hvor vi får møte mange rare dyr og folk. I Matka med Nordnorsk Jazzsenter får vi dra på en reise over nordkalotten, og i Lysprinsesså får barna danse med i leting etter prinsessen sitt lys. Nordlysfestivalen har gratis billetter til barn på flere av barneforestillingene, takket være støtte fra Samfunnsløftet.

En gave til bestevennen
En billett til bestevennen betyr selvsagt en billett til deg også, og hva er vel bedre enn en julegave du får være med på? Nyt fantastiske Marit Larsen med band og strykere siste lørdagen i januar, eller bli med Ida Løken Valkeapää på heksejakt i Haíresis - til hvem gir du din sjel. Dere kan også dra på bursdagsfest med Jaga Jazzist eller feire Tromsø Storbands 20-årsjubileum sammen med Randy Brecker. Kanskje dere vil la dere trollbinde av Sex Magick Wizards på en ellers helt vanlig tirsdag?

En gave til den nysgjerrige kompisen
Kjenner du noen som vil oppleve noe nytt? Bach Mirror er en konsert både for de som liker klassisk musikk, og de som liker nyskapende konsepter som utfordrer, mens Beyond Traditions gir en dobbelt dose kammermusikk i form av både nyskrevet verk og kjente toner. Nordnorsk Jazzensemble har dykket ned i den kvenske musikkarven og gjester Nordlysfestivalen med urfremføring av verket Kaipu sammen med trompetist Arve Henriksen, og Ingerine Dahl byr på ufremføring av verket Sei LUCE for fiolin og live-elektronikk i Tromsø Domkirke.

En gave til svigers
La svigers dra på vinreise til Øst-Europa sammen med Stian Carstensen eller ta turen til Balkan sammen med Vivaldi og ensemblet Kalabalik. Kanskje har de lyst til å oppleve en ekte cabaret-kveld sammen med Ida Holten Worsøe i forestillingen Hjerter&Gift - et musikalsk trusselbrev eller Toner fra et grenseland i urfremføringen av Kjartan Fløgstads Sør-Varanger suite. Husk også at svigers kan ta med ungene på festival, og gi deg muligheten til å kjøpe...

..en gave til deg selv og en du er glad i
Da kan dere for eksempel oppleve magiske Loney Dear på Verdensteatret, eller få med dere live podcast med Egon Holstad og Stian Carstensen fra Bakrommet. Få et gjensyn med Beady Belle i samspill med konsen, eller opplev noen av Norges beste musikere i Frode Haltlis Avant Folk.

Trenger du flere tips?
Her finner du hele programmet.

Vi ønsker deg og dine en riktig fin advent, og velkommen til Nordlysfestivalen i januar!
Denne siden benytter seg av informasjonskapsler (cookies). Du kan fortsette å bruke siden som vanlig hvis du godtar dette.
Les mer om bruk av informasjonskapsler i vår personvernerklæring.

Lukk